Johanna Sumuvuori :: Blog

helmikuu 2, 2009

Eurovaaliehdokkaaksi

Filed under: Politiikka — Johanna Sumuvuori @ 11:05 am

Vihreiden ensimmäisten eurovaaliehdokkaiden julkistamistilaisuus pidettiin tänä aamuna Helsingin kauppatorilla. Olen yksi kahdeksasta listalle vahvistetusta nimestä. Lisää tietoa nyt nimetyistä ehdokkaista voi klikata vihreiden sivuilta.

Aion omassa kampanjassani keskittyä erityisesti kolmeen asiakokonaisuuteen, jotka ovat sosiaalisen Euroopan rakentaminen, Euroopan unionin kehittäminen siviilikriisinhallinnan suurvallaksi sekä ilmastopolitiikan suunnannäyttäjäksi.

Uskon, että EU:n niin kutsuttu legitimiteettivaje ja kansalaisten laimea kiinnostus unionin päätöksentekoa kohtaan johtuu suureksi osaksi siitä, että sosiaalisen Euroopan rakentaminen on jäänyt puolitiehen. Euroopan sisämarkkinoita on kyllä kehitetty ja kaupan esteitä poistettu, mutta hyvinvoinnin, työllisyyspolitiikan, kestävän talouden ja tasa-arvon kehittämisessä EU ei ole päässyt vielä kovin pitkälle. 

Haluan myös olla mukana kehittämässä EU:n yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Kansainvälisessä kriisinhallinnassa EU:n tulee panostaa erityisesti siviilikriisinhallintaan, konfliktien ennaltaehkäisyyn ja kehitysyhteistyöhön. EU voi tulevaisuudessa olla siviilikriisinhallinnan suurvalta  samoin kuin se on kehitysyhteistyössä mitattuna maailman ykkönen.  Näen myös kehitysyhteistyön osana turvallisuuspolitiikkaa, sillä maailmanlaajuisten kehityserojen umpeen kurominen auttaa poistamaan köyhyyttä ja ympäristöongelmia, jotka luovat kasvualustaa konflikteille.  

Kotimainen keskustelumme on useimmiten melko väsähtänyttä väittelyä siitä, pitäisikö Suomen liittyä Natoon vai ei.  Samaan aikaan EU:n turvallisuuspolitiikkaa ja kansainvälisen kriisinhallinnan rakenteita viedään vauhdilla eteenpäin. Nyt on hyvä aika keskustella turvallisuuspolitiikasta laajemmin, sillä valtioneuvoston turvallisuuspoliittinen selonteko on tulossa eduskunnan keskusteltavaksi jo tässä kuussa.

Ilmastopolitiikassa EU:n on oltava suunnannäyttäjä vähentämällä päästöjä, lisäämällä energiatehokkuutta sekä parantamalla kansalaisten mahdollisuuksia liikkua ja kuluttaa ympäristöystävällisemmin. Yksi konkreettinen asia, jonka puolesta haluan erityisesti kampanjoida, on eurooppalainen raideliikenne ja Rail Baltica -ratahanke. On kerrassaan vinksahtanutta, että tällä hetkellä on halvempaa ostaa halpalentoyhtiön lento Eurooppaan, kuin vaikkapa aikuisen edestakainen Helsinki-Vaasa -junalippu – puhumattakaan kansainvälisen junaliikenteen hinnoista. Raideliikenteen on oltava kilpailukykyistä suhteessa lentämiseen. Uskon, että lähitulevaisuudessa Helsingistä voi ottaa yhdessä yössä junan Berliiniin, jos EU on valmis panostamaan raiteisiin.

Eurovaalien tekeminen valtakunnallisesti on kallista, ja vihreät tekevät niitä pienimmillä budjeteilla. Jos haluat tukea kampanjointia, sen voi tehdä vihreiden kautta täällä. 

Mainokset

4 kommenttia »

 1. Hienoa Johanna! Hyvä asenne ja hyvät teemat, onnea kampanjaan!

  kommentti Kirjoittanut timo. — helmikuu 2, 2009 @ 11:28 am | Vastaus

 2. Äänestäjänäsi harmittaa, että olen äänestänyt sinua ajamaan asioitamme eduskuntaan ja kaupunginvaltuustoon. Jos lähdet Brysseliin, niin silloinhan näille asetetut tavoitteet jäävät. Miksi teit tällaisen valinnan?

  kommentti Kirjoittanut Äänestäjä — helmikuu 5, 2009 @ 4:51 pm | Vastaus

 3. Hyvä Johanna,

  Zemppiä ja kaikkea hyvää.
  Kaikki maailman raiteet on veljet keskenään.

  Kalle

  kommentti Kirjoittanut Kalle — helmikuu 10, 2009 @ 10:12 am | Vastaus

 4. Onnea ehdokkuudelle. Miten ajattelit muuttaa junaliikenteen kustannusrakennetta?

  kommentti Kirjoittanut Ville — helmikuu 13, 2009 @ 12:38 pm | Vastaus


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: